Brandpreventie
Rookmelders per 1 juli 2022 ook in bestaande bouw verplicht
Het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) wil deze verplichting uitbreiden naar bestaande woningen. Sinds 2003 geldt de rookmelderplicht al voor nieuwbouwwoningen. Volgens de voorgestelde wetgeving moet voortaan ook in bestaande woningen op elke verdieping een rookmelder worden geplaatst.
Eenmalig investeren in rookmelders redt levens
Eigenaren van bestaande woningen zijn zelf verantwoordelijk voor het plaatsen én onderhouden van rookmelders die aan de wettelijke eisen voldoen. Bij huurwoningen ligt de verantwoordelijkheid voor het installeren van voldoende goed werkende rookmelders bij de verhuurder. Het onderhoud van de rookmelders is in dat geval de taak van de huurder.
10 jaars lithium batterij voor zorgeloze veiligheid
Rookmelders met een lithiumbatterij die 10 jaar meegaat, bieden tal van voordelen. Gedurende de volledige levensduur van de melder hoeft de batterij niet te worden vervangen. Dit verlaagt niet alleen de onderhoudskosten en vermindert ongewenste alarmmeldingen, maar zorgt ook voor een betrouwbare en consistente werking van de rookmelder.
Slimme melders voor extra veiligheid
In tegenstelling tot nieuwbouwwoningen gelden er bij bestaande bouw geen specifieke eisen voor het doorkoppelen van rookmelders. Ook hoeven deze melders niet per se op het elektriciteitsnet te worden aangesloten; een rookmelder op batterijen volstaat. Toch kan het verstandig zijn om niet te kiezen voor een standaard rookmelder. Moderne rookmelders bieden namelijk geavanceerde functies die beter inspelen op jouw woonsituatie. Deze slimme melders gaan verder dan alleen een luid alarmsignaal. Bij rookontwikkeling, brand of extreme temperaturen waarschuwen ze je direct via een telefoontje, pushbericht of e-mail op je smartphone, tablet of computer. Bovendien ontvang je meteen gedetailleerde informatie over de exacte locatie van het probleem, waardoor je snel en effectief kunt handelen.
Advies brandveiligheid
Brand is een risico waar we liever niet te veel bij stilstaan. Toch kan zelfs een kleine brand ingrijpende schade en persoonlijk leed veroorzaken. Gelukkig kun je het risico op brand aanzienlijk verkleinen door enkele eenvoudige preventieve maatregelen te nemen. Deze maatregelen zorgen er bovendien voor dat de schade bij een incident zoveel mogelijk beperkt blijft.
Naast zijn werk bij New Totaalservice zet Nick zich vol passie in als brandweervrijwilliger. In deze rol vervult hij diverse taken, waaronder die van manschap, chauffeur en voertuigbediener.